Crema de restes vegetals

Des de l’ Àrea Bàsica del Gironès de la Direcció General dels Agents Rurals,  ens arriben les següents comunicacions referents a les cremes de restes vegetals.

 

Dia 11 d’octubre:

 

En relació a l’aprovació de la Llei 7/2022, estatal,  que prohibeix la crema de restes vegetals i la inquietud que està generant en els sectors afectats, us comuniquem que ara per ara no hi ha una canvi imminent de la normativa, però sí que hi ha uns acords entre alguns grups parlamentaris que deixen entreveure una solució que no serà imminent. Això vol dir que per canviar la normativa, la que afecta a la crema de restes, hi ha un procediment que s’ha de seguir al Senat i després al Congrés de diputats, que es preveu que es perllongui  fins a finals d’any, o passat aquest, segons fonts d’Acció Climàtica.

 

La competència aquí la gestiona el departament d’Acció Climàtica, i si hi ha cap altra novetat és aquest departament el que pot tenir una informació més actualitzada.

 

Dia 12 d’octubre :

 

D’acord amb el Decret 64/1995, de 7 de març, pel qual s’estableixen mesures de prevenció d’incendis forestals i de la Llei 07/2022 de 8 d’abril de residus i sols contaminats per a una economia circular es poden sol·licitar focs d’esbarjo del 16 d’octubre al 14 de març complint les mesures preventives que consten en la mateixa sol·licitud i que adjunto. També es pot aconseguir el document anant a Gencat / tràmits / comunicacions de focs d’esbarjo.

 

Aquesta sol·licitud es pot presentar als ajuntaments i a les oficines comarcals del departament d’Acció Climàtica, en el cas del Gironès a l’adreça: agirones.daam@gencat.cat. Si es presenten als ajuntaments aquests hauran de trametre-ho a les oficines comarcals a l’adreça electrònica indicada.

Un cop presentada la sol·licitud, si no hi ha cap esmena a fer, s’entendrà autoritzada la comunicació.

 

Cal insistir que solament aquesta comunicació empara els focs d’esbarjo, no les cremes de restes vegetals, i que s’han de complir les condicions d’alçada de flama, distància a massa forestal, mesures preventives i tenir el voltant net en uns 3.5 metres, també no està activat el Pla Alfa 2.

 

Tota aquesta informació la podeu obtenir fent una cerca a Tràmits de la Generalitat.

En  el següent enllaç podeu descarregar-vos el document per sol·licitar els focs d’esbarjo: Comunicacions focs d’esbarjo