Prova d’alerta Protecció Civil al mòbil

El dijous 27 d’abril, a partir de l’11 del matí, és durà a terme a les comarques de Girona ia la Catalunya Central la tercera prova per donar a conèixer a la ciutadania el sistema d’alertes de protecció civil a la població. 


 Tots els mòbils rebran un missatge emergent de text, acompanyat d’un so estrident que no s’atura fins que és prem una tecla. El missatge indicarà que és una prova per difondre aquest sistema d’alertes.
➡ El sistema està en marxa a Catalunya des de l’1 de febrer, quan la Generalitat va assumir-ne la competència. Fins ara s’han fet proves a Lleida, Alt Pirineu i Aran (28 de febrer) ia Tarragona, Terres de l’Ebre i Penedès (12 d’abril).

➡ La tecnologia permet enviar el missatge a tots els mòbils que trobin a l’àrea de cobertura de les antenes que seleccionen la funció d’on vol alertar la població.


🟢 El 27 d’abril, tots els telèfons mòbils intel·ligents que trobin a les comarques de Girona i la Catalunya Central rebran el missatge, que s’enviarà en català, castellà i anglès.
 Al web interior.gencat.cat/alertesprotecciocivil trobareu la informació i un apartat de preguntes freqüents per aclarir tots els dubtes sobre el nou sistema d’alertes.

https://interior.gencat.cat/ca/arees_dactuacio/proteccio_civil/cecat/vols-rebre-alertes-protecciocivil/