Sortides i excursions

Font de Sant Fermí

A la sortida del poble, a l’esquerra de la carretera de la Bisbal, enfront de Villa Matilde.


Font de Farreras

Prop de la capella d’Esperança.


Font del Monadell

Camí veïnal que arrenca de la benzinera. Fent una petita marrada, es pot veure la centenària alzina d’en Galià.


Font d’Aleu

Per l’esmentat camí del Monadell. Es puja el talús que tanca la font i es camina uns 500 metres en direcció sud-oest, poc abans de la senyalització de tres vedats de caçadors. La font és una mica amagada sota un marge de l’esquerra.


Sant Llorenç de les Arenes

Petita parròquia que fou Comanda dels Hospitalers. Església romànica del segle XII. A pocs minuts, a la dreta de la carretera de Foixà, en un fondal, la font de Sant Llorenç, d’aigua abundant i molt apreciada.


Sant Romà de les Arenes

Església del segle VII, a uns 3 km de Sant Llorenç. Hi porta un camí veïnal que voreja el Ter. Es trobà un cop passada la presa de Colomera, a la dreta del camí, dalt d’un pujol, mig amagada pels pins.


Sant Sebastià de les Arenes

Molt a prop de Sant Romà, es troben les restes d’una església preromànica en honor de Sant Sebastià, de la qual no es coneix cap document històric.


Foixà

Amb uns 3 km més, s’arriba a Foixà, que Josep Pla qualifica de “delícia recòndita, pura meravella”. Important castell de començament del segle XIII. Església parroquial d’estil gòtic d’una sola nau. Capella del Roser de la casa Ribot.


Riuràs

Llogarret de la Pera. Es pot agafar el camí veïnal que arrenca de la carretera de la Bisbal, enfront de la serralleria Sant Eloi.


Santuari de la Mare de Déu dels Àngels

Es pot deixar el cotxe passada la riera de Sant Martí Vell i fer a peu el camí per la muntanya amb una hora i quart.